سلام و عرض ادب.امیری هستم کارشناس تولید محتوا ازتیم آهنفراز در خدمت شما عزیزان هستم تا در مورد مقاله جدیدی در مورد خرید درب و پنجره آهنی با نام {انواع میلگرد} توضیحاتی ارائه بدم.
امیدوارم از این مقاله لذت ببرید.
میلگرد
میلگرد یک نوع فولادی مخروطی با قطر کمتر از گرد دایره، معمولاً به عنوان عضو ساختاری در صنعت ساختمان، ساخت و تعمیرات خودرو، تولید ابزارآلات، دستگاههای صنعتی و غیره استفاده میشود.
میلگرد از فولاد با بارش شده به داخل قالب تولید میشود و در ابعاد و طولهای مختلف در بازار عرضه میشود. این برای ایجاد اتصالات یا جوشهایی بین قطعات ضروری است که بتوانند تحمل وزن و نیروی فشاری به جایی که قرار است قرار داده شوند، را داشته باشند.
انواع میلگرد
میلگردها از دو نوع مختلف در بازار عرضه میشوند: تراشه شده و غلطک کرده.
میلگردهای تراشه شده معمولاً برای استفاده در پوششهای فلزی و آسیابهای درشت و صنایع کشاورزی و دامداری و همچنین در ساخت ظروف یکبار مصرف با در دسترس بودن اندک هزینه تولید به سمت بازارهای ارزان قیمت هدایت میشوند.
در حالی که میلگردهای غلطک کرده که برای استفاده در ساختمانها و توسعه بخش بین المللی مورد استفاده قرار می گیرند به علت استحکام بیشتر به قیمت بیشتری عرضه میشوند.
میلگرد گالوانیزه، میلگردی است که پوشش گالوانیزه بر روی سطح آن قرار دارد. پوشش گالوانیزه در واقع یک لایه نازک از روی، که با استفاده از فرآیند گالوانیزه سازی بر روی سطح فولاد یا آهن به دست میآید، میباشد. این پوشش علاوه بر ایجاد زیبایی و جلوگیری از خوردگی، به میلگرد در برابر عوامل جوی و زنگ زدگی مقاومت بیشتری میبخشد.
میلگرد فولادی کربنی، یک نوع میلگرد از فولاد کربنی میباشد. در واقع، فولاد کربنی، یکی از رایجترین و مهمترین نوع فولادها است که در بسیاری از صنایع مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع فولاد، تنها شامل آهن و کربن است و به دلیل داشتن درصد کربن بالا، دارای سختی و استحکام بسیار بالایی است.
میلگرد فایبر گلاس (Fiberglass Reinforced Plastic (FRP) Rebar)، نوعی میلگرد است که از چند لایه از الیاف شیشهای نورد شده و چسبیده بهم، به همراه رزین پلی استر ساخته شده است.
این نوع میلگرد، به دلیل ویژگیهای مهمی مانند سبکی، مقاومت بالا در برابر خوردگی، عدم هدررفت مکانیکی، درجه ضرورت نسبت به مقادیر فولادی کمتر، نفوذناپذیری یا عدم تأثیر زیست محیطی بر روی پلاستیک، دوام بالا و سازگاری با مصالح و حلالهای شیمیایی، به عنوان جایگزینی برای میلگردهای فولادی، به کار میرود.
میلگرد معمولی، کربن ، فولاد ضد زنگ و فولاد آلیاژی که معمولاً برای ساخت سازههای فلزی، اتصالات خودرو، تجهیزات نفت و گاز و ماشینآلات استفاده میشود و در سایزهای مختلفی از جمله ۶ تا ۳۶ به بازار عرضه میشود.
میلگرد بلبرینگی، بخشی از مواد است که برای ساخت بلبرینگها (یعنی قطعات مکانیکی که آسانسورها، پمپها و تجهیزات صنعتی را به حرکت در میآورند) استفاده میشود. این نوع میلگرد اندکی ضخیمتر و پایدارتر است تا در تحمل وزن و نیروهای فشاری طولانی مدت برای طول عمر بیشتر بلبرینگ موثر باشد.
میلگرد استیل، یکی از انواع میلگردهای فلزی است که از استیل ساخته میشود. استیل، یک آلیاژ آهن میباشد که با اضافه کردن یک یا چند عنصر دیگر، به خصوص کروم، قابلیت مقاومت بالاتری در برابر خوردگی و اکسیداسیون را بدست میآورد.
استفاده از میلگرد استیل، در صنایع با شرایط سخت محیطی مانند صنعت نفت، گاز، شیمیایی، پالایشگاهی، صنعت هواپیما و حمل و نقل دریایی، به دلیل مقاومت بالا در برابر خوردگی و رطوبت و خواص مکانیکی بالای خود، مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد اپوکسی، یک نوع میلگرد بسیار کمیاب و ویژه است که از مخلوطی از اپوکسی و ترکیبات فلزی مانند فلزات سبک، آلومینیوم و مس ساخته شده است. این نوع میلگرد دارای خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار خوبی بوده و به دلیل خواص مکانیکی بالا، سبک و مقاومت بالا در برابر رطوبت و خوردگی، در صنایع ساختمانی، حمل و نقل، پالایشگاهها و سایر صنایع مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد کامپوزیت، یک نوع میلگرد نوین و جدید است که از ترکیبی از مواد پایه فلزی و مواد کامپوزیتی ساخته شده است. این نوع میلگرد، دارای ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی بسیار خوبی مانند سبک بودن، مقاومت بالا در برابر خوردگی و رطوبت، مقاومت بالا در برابر ضربه، مؤثر در کاهش وزن و هزینه و عدم نیاز به نگهداری و تعمیرات زیاد است.
میلگرد کامپوزیت، با توجه به خواص منحصر به فرد خود، در بسیاری از صنایع مانند ساخت و ساز، تجهیزات عمومی، حمل و نقل، انرژی، صنایع مختلف و در ابزارهای دقیق و پزشکی به عنوان بخشی از محصولات مورد استفاده قرار میگیرد. همچنین، میلگردهای کامپوزیتی به دلیل وزن سبک و مانع از خوردگی، برای عملیات آبی، مانند ساخت قایق و کشتی، نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد آجدار، همانطور که نامش نیز مشخص است، دارای شکل آجداری بوده و برای تسهیل در اتصالات مکانیکی و کاهش نیروی فشاری مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگردهای خاص، میلگرد سرباره از شکستن بتن، برای پر کردن محفظههای بتنی و کاربردهای دیگر استفاده میشود. میلگرد پروفیل نیز در انواع مختلف استفاده میشود، از جمله برای ساخت درب و پنجره، اتصالات فلزی در ساختمان ، میزکار، پل ها و قایق ها.
ضمناً مصالح ساختمانی شامل میلگرد، برای استفاده در پایه های ستون ها و ساختمانهای فلزی به خصوص در قاب های فلزی استفاده می شود. در نهایت نوع میلگردی که باید انتخاب شود، بستگی به نوع کاربرد آن دارد.

انواع میلگرد
کاربردهای میلگرد
میلگرد با توجه به خصوصیات فیزیکی و مکانیکی خود، در صنایع مختلفی استفاده میشود. در زیر به برخی از کاربردهای میلگرد اشاره شده است:
صنعت ساخت و ساز
میلگرد به عنوان عضو سازههای فلزی، سپرهای پل، و استفاده در مهندسی عمران و ساختمانسازی به کار میرود.
صنایع خودرو
در صنعت خودرو، برای ساخت موتورهای خودرو و سیستمهای تماس و اتصالات استفاده میشود.
تجهیزات صنعتی
میلگردها نیز در تولید قطعات صنعتی مانند پیچ و مهره، دستگاههای صنعتی، تجهیزات تولید شیشه، تجهیزات نفت و گاز، ماشین آلات کشاورزی و غیره به کار میروند.
ساخت ابزار و وسایل دستی
بسیاری از ابزارهای دستی، از جمله چاقوی کشاورزی، چاقوی برش و شنل، ابزارهای دقیق مانند میکرومتر فلزی نیز از میلگرد ساخته شدهاند.
صنایع بومی
میلگردها نیز در بسیاری از صنایع بومی از جمله تولید شمش، شیرینگ، سکه سازی و غیره به کار میروند.
در کل، میلگرد به دلیل قدرت ساختاری، مقاومت در مقابل فشار، سختی، انعطافپذیری و قابلیت پردازش، به طور گسترده در صنایع مختلفی استفاده میشود.
برای مثال، میلگردهایی با اندازههای مختلف، به عنوان سازههای اصلی و فلزی در ساخت پل، خودرو، ماشین آلات صنعتی و غیره به کار میروند. این نوع میلگردها، با انعطافپذیری، مقاومت در برابر فشار و تحمل قدرت بالا، امکان ساخت و تولید سازههای پایدار با وزن سبک را فراهم میکنند.
همچنین، در صنایع خودروسازی، میلگردهایی با مشخصات فیزیکی و مکانیکی خاصی، برای تولید موتورهای وسایط نقلیه، سیستمهای تجهیزاتی، پایه و پشتهها و گشتاور نیز به کار میروند. در این مورد، خصوصیات مختلف میلگردها شامل سختی، مقاومت در برابر خمش، دوام، قابلیت کارشکنی و بازیابی فرم قبلی برای ساخت وسایل مختلف، از اهمیت بالایی برخوردار است.
در صنایع تولید قطعات، ابزارهای عملیاتی و تجهیزات صنعتی، نیز از میلگردها برای تولید پیچ و مهره، قطعات اتصالی و غیره استفاده میشود. میلگردها با مشخصات مختلف به منظور ساخت قطعاتی با قابلیت کارشکنی و قابلیت پردازش قابل قبول، مورد استفاده قرار میگیرند.
در اینجا تنها برخی از کاربردهای میلگردها در صنایع مختلف را ذکر کردیم. همانطور که مشاهده میکنید، میلگرد یک ماده مصرفی بسیار مهم برای صنایع مختلف است و به دلیل خصوصیات فیزیکی و مکانیکی منحصر به فرد خود، از آن در صنایع مختلف استفاده میشود.
مزایا و ویژگی های میلگرد
میلگرد با داشتن ویژگیهای منحصر به فرد خود، به یکی از محصولات مصرفی پرکاربرد در صنایع مختلف تبدیل شده است. برخی از ویژگیها و مزایایی که میلگرد دارد عبارتند از:
مقاومت در مقابل فشار
میلگرد، به علت خاصیت مقاومت در برابر فشار، برای استفاده در سازههای ساختمانی و صنایعی که از تحمل بازوان حداکثر استفاده میکنند، بسیار مناسب است.
خواص مکانیکی
میلگردها طبق خواص مکانیکی آن، قابلیت ساخت و تولید سازه های پایدار با وزن سبک را فراهم میکنند.
مقاومت در برابر خمش
خاصیت مقاومت در برابر خمش، میلگردها را برای تولید وسایل و تجهیزاتی که باید قوی باشند، مناسب میکند.
انعطافپذیری
میلگرد معمولاً با عرض و طول مختلف در بازار عرضه میشود و قابل پردازش و انعطافپذیری است.
قابلیت پردازش
میلگردها به راحتی میتوانند پس از انجام پردازشهای مختلف، به شکلهای مختلف تبدیل شوند و به منظور استفاده در صنایع مختلف مناسب هستند.
بازیابی فرم
میلگردهای ساختاری بعد از عملیات خم و خوردگی، میتوانند به فرم اولیه خود بازگردند.
سرعت و کارآیی تولید
تولید میلگرد با هزینه بسیار کمتر و در بازه زمانی کوتاهتری نسبت به تولید سایر فلزات صنعتی امکانپذیر است.
در کل، میلگرد با داشتن ویژگیها و مزایایی که نامبرده شد، یکی از محصولات پرکاربرد و رایج در صنایع مختلف است.
قابل ملاحظه است که میلگرد یکی از مصالح ساختمانی و صنعتی رایج است که در ساخت و ساز، خودروسازی، صنایع دریایی، صنعت نفت، صنایع غذایی و صنایع فلزی مورد استفاده قرار میگیرد.
میلگرد در واقع پروفیلهایی از فولاد یا آهن با شکل و سایزهای مختلف هستند که در انبارهای بزرگ و به شکل پشت سر هم قرار داده میشوند و در پروژههای ساختمانی و صنعتی بکار میروند.

انواع میلگرد
جمع بندی
انواع مختلفی از میلگرد وجود دارند، از جمله میلگرد گرد، میلگرد مربع، میلگرد مستطیل و شاخههای شسرده و جینگل لولهای. در هر حالت، میلگردها بر اساس SAE-سیستم نوشتار استاندارد طبقهبندی شده اند.
میلگردها بر اساس خواص مکانیکی، مقاومت در برابر فشار و خمش، انعطافپذیری، مقاومت در برابر خزش، مقاومت در برابر رویش خوردگی و سایر ویژگیهای فیزیکی در ردههای مختلف قرار میگیرند. میلگردها برای ساخت مبلمان، دربها، پنجرهها، پردهبافی و غیره نیز به کار میروند.
در کل، میلگرد به دلیل ویژگیهای فیزیکی و مکانیکی مناسب خود، به عنوان یک مصالح صنعتی بسیار مهم و پرکاربرد شناخته میشود.